Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA

BENDROJI INFORMACIJA APIE ASMENS DUOMENŲ TVARKYMĄ


Jūsų privatumo apsauga, naudojantis mūsų interneto svetaine, yra mums labai svarbi, todėl mes tvarkome jūsų asmens duomenis pagal teisinius duomenų apsaugos reikalavimus. Ši Privatumo politika skirta informuoti, kaip mes tvarkome jūsų asmens duomenis.

„Duomenų valdytojas“ pagal ES Bendrojo Duomenų Apsaugos Reglamento (BDAR) 4 (7) straipsnį yra UAB „STADA-Nizhpharm-Baltija“, juridinio asmens kodas 300117316, adresas A. Goštauto g. 40A, LT-03163 Vilnius, Lietuva (toliau – „Bendrovė“ arba „mes“). Su mūsų asmeniu, atsakingu už duomenų apsaugą, galima susisiekti +370 5 260 39 26 arba e.paštu, nurodant „Duomenų Apsauga“.

 

APIE JUS TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Šioje Privatumo politikoje terminas „asmens duomenys“ reiškia informaciją apie Jus arba tokią informaciją, pagal kurią būtų galima tiesiogiai arba netiesiogiai Jus identifikuoti, t.y. tokie kaip Jūsų vardas, pavardė.

Mes tvarkysime Jūsų asmens duomenis, kuriuos mums pateiksite naudodamiesi mūsų interneto svetaine, įsigydami prekes mūsų interneto parduotuvėje, taip pat teikdami užklausas telefonu ar el. paštu. Šioje Privatumo politikoje taip pat pateikiama informacija, kaip tvarkome kandidatų į Bendrovės darbuotojus duomenis, jeigu juos mums pateikiate.

 

KAM NAUDOJAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Jūsų asmens duomenis galime naudoti šiais tikslais:

  • administruoti ir / arba atsakyti į Jūsų paklausimus, skundus ar atsiliepus, kuriuos pateikiate teikdami užklausas telefonu ar el. paštu;
  • siekiant parduoti prekes naudojantis mūsų interneto svetaine, įskaitant priimti ir įvykdyti Jūsų užsakymą;
  • naujienlaiškių siuntimui;
  • kandidatų atrankos į Bendrovės darbuotojus tikslu;
  • mūsų svetainės, prekių bei paslaugų naudojimui įvertinti ir Jūsų paieškos įpročiams suprasti.

 

JŪSŲ UŽKLAUSOS

Kai pateikiate paklausimus, skundus ar atsiliepus telefonu ar el. paštu, Jūsų pateiktus asmens duomenis tvarkysime siekdami administruoti ir / arba atsakyti į pateiktus paklausimus, skundus ar atsiliepimus. Jūsų duomenis tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu.

 

PREKIŲ PARDAVIMAS INTERNETU

Kai įsigyjate prekes internetu, mes tvarkysime Jūsų pateiktus asmens duomenis (Jūsų vardas, pavardė, el. pašto adresas, pristatymo adresas, telefono numeris), siekiant įvykdyti su Jumis sudaromą prekių pirkimo-pardavimo sutartį ir pristatyti Jūsų įsigytas prekes. Tvarkyti Jūsų pateikiamus duomenis yra būtina, siekiant įvykdyti pirkimo – pardavimo sutartį.


NAUJIENLAIŠKIŲ SIUNTIMAS

Esant Jūsų prašymui (užsakymui), mes Jums siųsime naujienlaiškius. Šiuo tikslu naudosime Jūsų el. pašto adreso duomenis. Naujienlaiškius siunčiame Jūsų sutikimu. Jeigu pageidaujate atsisakyti naujienlaiškių, prašome informuoti atsakingą asmenį šioje politikoje nurodytais kontaktais arba sekite naujienlaiškyje pateiktas instrukcijas.

 

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS DARBUOTOJŲ ATRANKOS TIKSLU

Jūsų pateiktus asmens duomenis tvarkome personalo atrankos tikslais, remdamiesi Jūsų sutikimu, išreikštu pateikiant šiuos duomenis, ir saugosime iki konkrečios atrankos pabaigos. Taip pat mes galime patikrinti Jūsų pačių viešai profesiniais tikslais paskelbtus duomenis (pvz., LinkedIn ar panašiuose profesiniuose portaluose).

Jeigu apsvarsčius Jūsų kandidatūrą mes pasirinksime labiau mūsų keliamus reikalavimus atitinkantį kandidatą, mes galime paprašyti Jūsų atskiro sutikimo tam, kad atrankos metu gautus Jūsų asmens duomenis išsaugotume ir naudotume juos kitų personalo atrankų vykdymo tikslu bei dėl to su Jumis susisiektume. Jei gausime tokį Jūsų sutikimą, Jūsų duomenis tvarkysime sutikime nurodytais pagrindais.

 

ASMENS DUOMENYS, KURIUOS TVARKOME JUMS LANKANTIS INTERNETO SVETAINĖJE

a) Iš esmės jūs galite lankytis mūsų tinklalapyje, mūsų neinformavę, kas tokie esate. Kaip įprasta daugumoje tinklalapių, mūsų tiklalapį aptarnaujantis pagrindinis tinklo kompiuteris automatiškai renka informaciją apie jus, kai jūs lankotės mūsų tinklalapyje. Šie duomenys yra mums techniškai būtini ir užtikrina tinklalapio stabilumą ir saugumą.

Pagrindinis tinklo kompiuteris automatiškai nustato tokius asmeninius duomenis, kaip IP adresas, data ir laikas, kada jūs lankėtės mūsų tinklalapyje, jūsų naudota naršyklė (pvz., Internet Explorer, Firefox), operacinė sistema (pvz., Windows, Linux, MAC OS), o taip pat domeno pavadinimas ir interneto teikėjo adresas (pvz., 1&1, Telekom, Unity Media). Jei jūsų tinklalapis naudoja slapukus (žr. skyrių žemiau), pagrindinis tinklo kompiuteris taip pat išsaugo šią informaciją (teisinis pagrindas: GDRP str. 6(1) 1f).

Mes nuolat ir anonimiškai statistinės informacijos tikslais nagrinėjame pagrindinio tinklo kompiuterio protokolus (paspauskite „srautų analizės“), kad galėtumėte įvertinti, kaip naudojamas mūsų tinklalapis. Iš gautų išvadų mes galime optimizuoti interneto pateiktis. Be to, galime pasinaudoti šia informacija, kai sistema piktnaudžiaujama, bendradarbiaujant su interneto teikėju ir/ar kompetentingomis institucijomis, kad galėtume nustatyti asmenį, atsakingą už piknaudžiavimą.

b)papildomai prie aukščiau minėtų duomenų, slapukai išsaugomi mūsų kompiuteryje, kai jūs naudojatės mūsų tinklalapiu. Slapukai yra smulkūs tekstiniai failai, kurie saugomi mūsų kietajame diske, susijusiu su jūsų naudojama naršykle ir per ją su įranga, kuri paleidžia slapuką (šiuo atveju pas mus), ir gauna tam tikrą informaciją. Slapukai negali valdyti programų ar pasiųsti virusą į jūsų kompiuterį. Jie naudojami, kad tinklalapis būtų draugiškesnis vartotojui ir efektyvesnis.

aa)Šis tinklalapis naudoja tokius slapukus, kurių funkcijos pateikiamos šiame tekste:

  • Laikinieji slapukai (žr. bb)
  • Pastovieji slapukai (žr. cc)

bb)Laikinieji slapukai bus ištrinti automatiškai, kai tik išjungsite naršyklę. Tarp jų dažniausiai sutinkami sesijos slapukai. Jie išsaugo taip vadinamą sesijos ID, kurio pagalba įvairios naršyklės užklausos gali būti priskirtos prie bendros sesijos. Tuo būdu galima atpažinti jūsų kompiuterį, jei jūs grįšite į mūsų tinklalapį. Sesijos slapukai bus ištrinti, kai tik išjungsite kompiuterį ar uždarysite naršyklę.
cc)Pastovieji slapukai bus automatiškai ištrinti po nurodyto laiko tarpo, kuris gali būti skirtingas priklausomai nuo slapuko. Jūs galite ištrinti slapukus bet kuriuo metu naršyklės saugumo nustatymuose.

dd)Jūs galite sukonfigūruoti naršyklės nustatymus pagal savo pageidavimus ir pvz. neleisti patekti trečiosios šalies ar visų slapukų. Pažymime, kad gali nutikti, jog tuo metu negalėsite naudotis visomis šio tinklalapio galimybėmis.
ee)Mes naudojame slapukus, kad galėtume atpažinti jus kitų apsilankymų metu, jei turite susikūrę pas mus sąskaitą. Priešingu atveju jūs turėsite kiekvieną kartą registruotis.
ff)Naudojami momentiniai slapukai nėra įrašomi jūsų naršyklės, be jūsų leistuvo (plug-in). Be to, mes naudojame HTML 5 saugojimo objektus, kurie yra įdėti į jūsų prietaisą. Šie objektai saugo atitinkamus duomenis, nepriklausomai nuo jūsų naudojamos naršyklės ir neturi automatiškai nustatytos veikimo pabaigos datos. Jei nepageidaujate, kad momentiniai slapukai apdorotų informaciją, jums teks instaliuoti papildomus priedus, pvz. „Better Privacy“, skirtą Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) arba “Adobe-flash-killer-cookie”, skirtą Google Chrome. Jūs galite apriboti HTML 5 saugojimo objekų veikimą, nustatatę savo naršyklėje privatų režimą. Be to, rekomenduojame reguliariai ištrinkti slapukus ir naršyklės istoriją.

c)Trečiųjų šalių slapukai jūsų tinklalapiuose.

Mes leidžiame trečiosioms šalims įkelti šiam tinklalapiui skirtus slapukus į jūsų kompiuterį.

Šis tinklalapis naudoja Google Analytics – Google Inc. („Google“) tinklalapio analizės paslaugą. Google Analytics naudoja slapukus, tekstų failus, kurie yra išsaugoti jūsų kompiuteryje ir leidžia atlikti analizę, kaip naudojatės tinklalapiu. Slapuko surinkta informacija apie tai, kaip naudojatės tinklalapiu, paprastai perduodama ir saugoma Google pagrindiniame tinklo kompiuteryje JAV teritorijoje. Tuo atveju, jei paleidžiamas IP ir šio tinklalapio anoniminis veikimas, jūsų IP adresą Google sutrumpina Europos Sąjungos šalių-narių ir kitų šalių, priklausančių Europos Ekonominės Zonos sutarčiai, teritorijoje. Tik išimtinais atvejais nepilnas IP adresas bus perduotas į Google pagrindinį tinklo kompiuterį JAV teritorijoje ir sutrumpinamas tenai. Tinklalapio operatoriaus teisėmis Google panaudos šią informaciją, kad išanalizuotų, kaip naudojatės tinklalapiu, parengtų pranešimus apie tinklalapio veikimą ir teiktų tolesnes paslaugas tinklalapio operatoriui ateityje, susijusias su tinklalapio ir interneto naudojimu.

(2) IP adresas, kurį naršyklė perdavė Google Analytics nurodymu, nebus prijungtas prie kitų Google duomenų.

(3) Jūs galite apriboti slapukų kaupiamą medžiagą, pakeisdami naršyklės nustatymus; pažymime, kad tuo atveju negalėsite naudotis šio tinklalapio visomis galimybėmis. Be to, jūs galite apriboti asmeninių duomenų (įskaitant IP adreso) įrašymą slapuko pagalba, o taip pat perdavimą ir apdorojimą Google, jei atsisiųsite ir instaliuosite šį naršyklės paleidėją:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

(4) Šis tinklalapis naudoja Google Analytics su išplėtimu  „_anonymizeIp()“.

Tuo būdu IP adresai yra toliau apdorojami sutrumpintai, dėl to gali būti pašalinta informacija apie konkrečius asmenis. Kadangi jūsų pateiktuose duomenyse yra ryšys su jumis kaip konkrečiu asmeniu, šį ryšį galima nedelsiant užblokuoti ir tuo būdu asmeniniai duomenys bus automatiškai ištrinti.

(5) Mes naudojame Google Analytics, kad galėtume analizuoti ir optimizuoti tinklalapio veikimą. Statistikos pagalba mes galime optimizuoti savo paslaugas ir pakoreguoti tinklalapį taip, kad jis taptų jums kaip vartotojui įdomesnis. Tais atvejais, kai asmeniniai duomenys siunčiami į JAV, Google taiko ES-JAV Privatumo Skydo priemones.

https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Teisinis pagrindas naudoti Google Analytics yra GDPR 6 (1) 1 lit. f straipsnis.

(6) Trečiųjų šalių informacija: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Faksas: +353 (1) 436 1001. Paslaugos sąlygos: https://www.google.com/analytics/terms/us.html, informcija apie duomenų apsaugą: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, o taip pat privatumo pareiškimas: http://www.google.de/intl/en/policies/privacy/.

(7) Be to, šis tinklalapis naudoja Google Analytics atlikti analizę apie lankytojų srautus daugiafunciniais prietaisais. Ši analizė atliekama, naudojant vartotojo ID. Jūsų vartotojo ataskaitoje jūs galite sustabdyti analizę apie jūsų daugiafunkcinių prietaisų naudojimą.

d)Socialinių medijų leidiklių (plug-in) naudojimas.

(1) Šiuo metu mes naudojame šiuos socialinių medijų leidiklius (plug-in): [Facebook, Google+, Twitter, Xing, T3N, LinkedIn, Flattr]. Mes naudojame taip vadinamą dviejų spragtelėjimų sprendimą. Tai reiškia, jei lankotės mūsų tinklalapyje, paprastai iš pradžių nepersiunčiame asmeninių duomenų leidėjų teikėjams (plug-in provider). Jūs galite nustatyti leidėjo teikėją (plug-in provider), pažymint pirmąją raidę arba logotipą. Mes siūlome tiesiogiai susisiekti su leidėjo teikėju (plug-in provider), paspaudus mygtuką. Paspauskite ir tuo būdu įjunkite mygtuką; leidėjo teikėjas (plug-in provider) gauna informaciją, kad jūs lankotės atatinkamame internetinių pasiūlymų tinklalapyje. Be to, persiunčiami 3 skyriuje nurodyti duomenys. Facebook ir Xing atveju pagal jiems pateiktą informaciją Vokietijoje iš karto anoniminiu padaromas IP adresas. Aktyvavus leidėją, jūsų asmeniniai duomenys perduodami atitinkamam leidėjo teikėjui (plug-in provider) ir tenai išsaugomi (JAV-Amerikos teikėjams: JAV). Kadangi leidėjo teikėjas (plug-in provider) renka duomenis, visų pirma, slapukų pagalba, rekomenduojame ištrinki visus slapukus jūsų naršyklės nustatymuose, paspaudus pilką langelį.

(2) Mes negalime daryti poveikio duomenų rinkimo ir duomenų apdorojimo procesams bei negalime paveikti rinkimo pilna apimtimi, bet žinome apdorojimo tikslus ir saugojimo trukmę. Mes taip pat neturime informacijos apie tai, ar surinktus duomenis ištrina leidėjo teikėjas (plug-in provider).

(3) Leidėjo teikėjas (plug-in provider) saugo jūsų asmeninius duomenis kaip vartotojo profilius ir juos naudoja reklamos, rinkos tyrimo ir/ar savo tinklalapio į poreikius orientuoto pertvarkymo tikslais. Tokia analizė atliekama ypatingai (net kai vartotojai nėra prisijungę), pateikiant į vartotoją orientuotą reklamą ir informuoti kitus socialinio tinklo vartotojus apie jūsų veiklą tinklalapyje. Jūs turite teisę nesutikti su tokiu vartotojo profilių kūrimu, bet dėl to jūs turite susisiekti su atitinkamu leidėjo teikėju (plug-in provider). Per šiuos leidėjus mes jums siūlome galimybę bendrauti su socialine medija ir kitais vartotojais, kad galėtumėte patobulinti mūsų pasiūlymus ir padaryti juos įdomesniais. Teisinis pagrindas naudoti leidėjus yra GDPR 6 (1) 1 f straipsnis.

(4) Duomenų perdavimas vyksta nepriklausomai nuo to, ar jūs turite sąskaitą pas leidėjo teikėją (plug-in provider) ir ar esate prisijungęs. Jei esate prisijungęs prie leidėjo teikėjo (plug-in provider), mūsų tinklalapyje surinkti duomenys bus prijungti prie leidėjo teikėjo (plug-in provider). Jei jūs paspausite aktyvacijos mygtuką ir, pvz., šio puslapio jungties, leidėjo teikėjas (plug-in provider) taip pat išsaugos šią informaciją savo sąskaitoje ir viešai pasidalins ja su jūsų kontaktiniais asmenimis. Mes rekomenduojame nuolat išsijungti, pasinaudojus socialinėmis medijomis, ypatingai prieš aktyvuojant šį mygtuką, nes taip jūs galite užkirsti kelią jūsų profilio kūrimui.

(5) Papildomos informacijos apie duomenų rinkimo tikslus ir jų apdorojimą pas leidėjo teikėją (plug-in provider) rasite šių tiekėjų privatumo pareiškimuose. Ten taip pat gausite daugiau informacijos apie savo teises ir galimybes, kaip apsaugoti privatumą, keičiant vartotojo nustatymus.

e) YouTube-Videos integravimas

(1) Mes įtraukėme YouTube-Videos į mūsų internetinę pasiūlą, kuri saugoma http://www.YouTube.com  ir kurią galima žiūrėti tiesiai iš mūsų tinklo. [Ji integruota į „praplėsto privatumo režimą“, tai reiškia, kad jokie asmeniniai vartotojo duomenys nėra perduodami į YouTube, jei nepageidaujate žiūrėti vaizdo įrašų. Tik kai žiūrite vaizdo įrašus, (2) punkte minėti duomenys bus perduoti. Mes nedarome poveikio šiam duomenų perdavimui.

(2) Lankantis tinklalapyje, YouTube gauna informaciją, kad jūs lankėtės atatinkamame mūsų tinklalapio antrinėje svetainėje. Be to, perduodami 3 punkte minėti duomenys. (Tai vyksta nepriklausomai, jei YouTube siūlo vartotojo sąskaitą, prie kurios jūs jau esate prisijungęs arba, jei vartotojo sąskaita nėra sukurta. Jei esate prisijungęs prie Google, jūsų duomenys tiesiogiai suderinami su jūsų sąskaita. Jei nepageidaujate būti drinami su savo profiliu YouTube, jums teks atsijungti, prieš paspaudžiant mygtuką. YouTube išsaugo jūsų duomenis kaip vartotojo profilį ir vartoja juos reklamos, rinkos tyrimo ir/ar į vartotoją orientuoto tinklalapio tikslais. Tokia analizė atliekama, ypatingai (net kai vartotojai nėra prisijungę) siekiant rodyti vartotojui skirtas reklamas ar informuoti kitus vartotojus apie jūsų veiklos socialinį tinklą mūsų tinklalapyje. Jūs turite teisę neleisti, kad būtų kuriami tokie vartotojo profiliai. Kad galėtumėte pasinaudoti savo teise, jums reikės susisiekti su YouTube.

(3) Papildomą informaciją apie YouTube vykdomą duomenų rinkimo ir apdorojimo tikslą ir mąstą rasite privatumo pareiškime. Ten taip pat rasite papildomą informaciją apie savo teises ir galimybę keisti nustatymus, kad apsaugotumėte savo privatumą: (https://www.google.de/intl/en/policies/privacy/. Google taip pat apdoroja jūsų asmeninius duomenis JAV teritorijoje ir laikosi ES-JAV Privatumo Skydo politikos https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

 

JŪSŲ TEISĖS

Jūs turite šias teises, kurios įgyvendinamos teisės aktų numatyta apimtimi:

  • Susipažinti su Jūsų asmens duomenimis ir su tuo, kaip jie yra tvarkomi;
  • Reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius arba neišsamius duomenis, ištrinti savo asmens duomenis arba apriboti savo asmens duomenų tvarkymą, kai asmens duomenys tvarkomi nesilaikant teisės aktų reikalavimų ar kai yra kitas teisinis pagrindas;
  • Reikalauti perkelti Jūsų asmens duomenis kitam duomenų valdytojui arba pateikti tiesiogiai Jums patogia forma;
  • Bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą Jūsų duomenų tvarkymui. Sutikimo atšaukimas galioja tik į ateitį;
  • Jeigu manote, kad Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai ar yra pažeidžiamos Jūsų teisės, kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją. Visais atvejais, prieš teikiant skundą, galite susisiekti su mumis, kad būtų rastas tinkamiausias problemos sprendimas.

 

Kad galėtumėte suteikti vieną iš minėtų teisių, visada galite susisiekti su mumis: +370 5 260 39 26 arba info@stada.lt.

 

ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMAS

 

Jūsų asmens duomenys, reikalingi užsakymo vykdymui, gali būti perduodami partneriams, kuriuos pasitelkiame prekių pristatymui. Tai bendrovės, kurios teikia prekių pristatymo paslaugas, tokios kaip: UAB „Baltic Post“ (LP Express), AB „Lietuvos paštas“, UAB „Omniva“.

 

Saugumo priemonės


Kai duomenis perduodame mūsų pasitelktiems partneriams ar paslaugų teikėjas, užtikriname, kad prisiimtų įsipareigojimus, susijusius su duomenų saugumo užtikrinimu. Mes taikome saugumo priemones, kurios nuolat tobulinamos pagal techninę ir teisinę raidą, siekiant užtikrinti, kad duomenys būtų apsaugoti nuo (atsitiktinio ar sąmoningo) manipuliacinio poveikio, praradimo, sunaikinimo ar neteisėto trečiųjų šalių naudojimo.

 

SĄSAJOS SU KITAIS TINKLALAPIAIS


Mūsų internetiniuose pasiūlymuose rasite sąsajas su kitais tinklalapiais. Šis privatumo pareiškimas netaikomas kitiems teikėjams.

Mes neturime įtakos kitų tinklalapių teikėjams, kad jie keistų privatumo pareiškimus ir todėl neprisiimame atsakomybės už šiuose tinklalapiuose pateiktos informacijos tikslumą, aktualumą ar pilnumą.

Šiame tinklalapyje gali būti pateikti saitai su tinklalapiais, kurie priklauso trečiosioms šalims ir juos tvarko trečiosios šalys. Šie tinklalapiai pateikia savo privatumo politikos pareiškimus ir gali būti, kad naudoja slapukus, todėl mes rekomenduojame juos tikrinti. Šių tinklalapių politika nustato asmeninių duomenų, kuriuos perduodate lankantis šiuose tinklalapiuose ir kuriuos gali rinkti slapukai, naudojimą. Mes neprisiimame atsakomybės ar prievolių už kitus tinklalapius, todėl jais naudojatės savo rizika. 

 

JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMO TERMINAS

Jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau, negu tai būtina šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams ir atsižvelgiant į teisės aktuose nustatytus dokumentų saugojimo terminus.

Ilgesnis Jūsų asmens duomenų saugojimas gali būti vykdomas tik, kai Jūsų duomenys būtini tinkamam ginčo, skundo išsprendimui; kitais teisės aktų numatytais atvejais.

 

KONTAKTAI


Jei turite klausimų ar komentarų dėl šios Privatumo politikos, susisiekite su mumis.
Sparti interneto vystymosi raida laikas nuo laiko verčia daryti mūsų privatumo taisyklių pakeitimus. Mes informuosime apie pasikeitimus šiame puslapyje.